حسابداری حق العمل کاری

درباره حسابداری حق العمل کاری چه می دانید

درباره حسابداری حق العمل کاری چه می دانید

حسابداری حق العمل کاری
حسابداری حق العمل کاری

حسابداری حق العمل کاری در واقع به عنوان یکی از موضوعات مهم و چالشی در دانش حسابداری مطرح می شود. تعداد زیادی از حسابداران وجود دارند که به دنبال دستیابی به اطلاعات در این حیطه هستند. در حال حاضر مشاهده می کنیم شرکت های زیادی در عرصه ی تجارت و کسب وکارهای مختلف تلاش می کنند تا به سود بیشتری دست پیدا کنند. آن ها برای رسیدن به اهدافی که دارند دامنه فعالیت خود را گسترش می دهند. شرکت ها با افزایش تولید سعی می کنند حضور جدی در بازارهای پر رقابت داشته باشند. به همین دلیل است که با کمک روش های مختلف به فروش محصولات خود اقدام می کنند.

در یکی از این روش ها شرکت ها اقدام به فروش محصولات خود به صورت امانی می کنند. یعنی با فروشندگانی که در مناطق هدف هستند ارتباط برقرار کرده و محصولات خود را به فروش می رسانند. در اصطلاح این روش کاری را با عنوان حق العمل کاری و روش پرداختن به امور مالی و کنترل و مدیریت آن را حسابداری حق العمل کاری می گویند. حسابداری حق العمل کاری چگونه انجام می گیرد

حسابداری حق العمل کاری به عنوان یک علم گسترده شناخته می­شود که در کسب و کارها و مشاغل گوناگون متناسب با شرایط آن ها جریان دارد. باید این نکته را بدانید که هر جا از امور مالی صحبت می کنیم مطمئنا پای حسابداری هم به میان می آید. یکی از این موارد نیز حق العمل کاری می باشد. همانطور که قبلا اشاره کردیم حق العمل کاری به عنوان یک روش فروش شناخته می شودو در طی این نوع حسابداری محصولی را که بر اساس قرارداد که با شرکت های مختلف وجود دارد در مناطق معینی به فروش می رسانند.

در این میان هزینه هایی وجود دارد که شامل هزینه های ارسال محصول، هزینه های مربوط به بیمه، بسته بندی محصول، هزینه های حق العمل کاری و …. می شود. نکته ی جالب اینکه که سود ناشی از فروش نیز در این دسته بندی قرار می گیرد.

حسابداری حق العمل کاری را به نوعی می توانیم به فرایند مدیریت و کنترل امور شرکت ها اطلاق کنیم. براساس آن از زمان ارسال محصول و کالاها تا رسیدن آن ها به دست فروشندگان در نظر بگیریم. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم حسابداری حق العمل کاری به دانشی گفته می شود که بر اساس مقررات و قوانین خاص به مدیریت هزینه ها می پردازد. در حقیقت این هزینه بدون اینکه در نظر گرفته شود توسط چه کسی پرداخت شده به دو دسته تقسیم می شوند.معمولا از آن ها به هزینه حسابداری حق العمل کاری یاد می کنند. در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

هزینه های قابل انتقال به محصول

یکی از موارد  هزینه در حسابداری حق العمل کاری هزینه­هایی است که تا زمانی که کالای مورد نظر به انبار فروشنده برسد محاسبه می­شوند. این هزینه ها باعث می شوند که قیمت محصولات افزایش پیدا کند. در واقع هزینه هایی که در حسابداری حق العمل کاری وجود دارند به نوعی از ماهیت دارایی برخوردار هستند. در پایان هر دوره این هزینه ها در مقایسه با قیمت تمام شده محصولاتی که به فروش رفته اند و موجودی محصولات در نزد حق العمل کار اختصاص پیدا می کنند. برای آشنایی بیشتر باید بگوییم هزینه های مربوط به بارگیری، حمل و نقل، بسته بندی، تخلیه گمرک نمونه هایی از هزینه های قابل انتقال به محصول می باشند.

هزینه های غیرقابل انتقال به محصول

هزینه در حسابداری حق العمل کاری همانطور که قبلا اشاره کردیم به دو دسته تقسیم می شود. معمولا هزینه های غیرقابل انتقال را بعد از رسیدن به انبار مورد محاسبه قرار می دهند. این دسته از هزینه ها از ماهیت دوره ای برخوردار هستند و فقط به بهای تمام شده محصول در دوره حسابداری اختصاص می یابند. این هزینه ها شامل انبارداری، سهمی که حق العمل کار بابت فروش درخواست می کند، هزینه های تعمیر محصول و آگهی تبلیغات می شود.

تفاوت قائل شدن میان هزینه های قابل انتقال و غیرقابل انتقال از این نظر حائز اهمیت می باشد که در پایان دوره تاثیر زیادی در محاسبه قیمت محصول برجای می گذارند. هزینه های قابل انتقال را معمولا به عنوان قسمتی از بهای تمام شده ی محصول در نظر می گیرند. بنابراین لازم است نسبت این هزینه ها در پایان هر دوره به موجودی محصولات تعلق بگیرد. اما در مقابل هزینه های غیرقابل انتقال هستند که در طی دوره ی سرشکن فقط به قیمت تمام شده محصول اضافه می شوند. این هزینه در دوره پایانی به موجودی محصول اختصاص پیدا نمی کند.

انواع حساب‌ها در حسابداری حق العمل کاری کدام است؟

انواع حساب ها در حسابداری حق العمل کاری و نحوه ی انجام آن ها و روشی که برای انجام آن ها مورد استفاده قرار می گیرد حائز اهمیت می باشند. حسابداری حق العمل کاری به گونه ای انجام می گیرد که در پایان هر دوره باید مواردی مانند باقی مانده با بدهی حق العمل کار، سود و زیان حاصل از فروش محصول،  موجودی محصول در انبار حق‌العمل کار این قبیل موارد را باید به صورت کاملا روشن نشان دهد. به همین دلیل است که برای ثبت فرایند حسابداری حق العمل کاری از حساب های مختلفی در دفاتر شرکت ها استفاده می کنند. در ادامه به این حساب ها اشاره خواهیم کرد.

حسابداری حق العمل کاری محصول

یکی از حساب های مهم در حسابداری حق العمل کاری حساب محصول می باشد. این حساب را به عنوان عملکردی برای سود و زیان استفاده می کنند. همچنین از آن برای ثبت همه ی فعالیت های مربوط با محصول استفاده می کنند. در ادامه قیمت تمام شده ی محصول ارسال شده به حق العمل کار به همراه هزینه های انجام شده از طریق شرکت یا حق العمل کار به عنوان بدهکار ثبت می گردد. در ادامه فروش های انجام گرفته را با عنوان بستانکار به ثبت می رسانند. در حقیقت می توانیم بگوییم که مانده حساب محصول به مواردی مانند سود و زیان حاصل از قرارداد میان شرکت ها و حق العمل کار اشاره دارد.

حساب جاری حق العمل کار

انواع حساب‌ها در حسابداری حق‌ العمل کاری را با معرفی حساب جاری حق العمل کار ادامه می دهیم. این حساب به صورت شخصی می باشد و باقی مانده ی آن میزان حساب بین حق العمل کار و شرکت را نشان می دهد. هنگامی که محصول به وسیله حق العمل کار به فروش می رود این حساب به صورت بدهکار می باشد. در ادامه پرداخت هزینه های مربوط به محصول به علاوه ی ارسال وجه از سمت حق العمل کار به شرکت این حساب بستانکار می گردد.

حساب موجودی محصول

در برخی موارد در پایان دوره ی مالی محصولاتی وجود دارند که به فروش نمی روند و همچنان در انبار حق العمل کار باقی می مانند. در این شرایط حساب از محصول خارج می شود و در حساب موجودی محصول به ثبت می رسد. این نوع موجودی محصول در آغاز دوره ی مالی بعد مجددا در حساب محصول ثبت می گردد. حساب مربوط به موجودی محصول را در ترازنامه شرکت گزارش کرده و از آن به عنوان دارایی شناخته شده نام می برند.

حساب محصول ارسال

حسابداری حق العمل کاری دارای حساب های متعددی می باشد که یکی دیگر از آن ها حساب محصول ارسال می باشد. این مدل حساب را به صورت یک حساب موقت می شناسند. در زمان ارسال محصول برای حق العمل کار آن ها به عنوان بستانکار معرفی می شوند. در انتهای دوره مالی باقی مانده این حساب به یک حساب دیگر خلاصه شده و سود و زیان آن را برآورد می کنند.

نرم افزار حسابداری حق العمل کاری

امروزه شاهد ارائه ی نمونه های مختلفی از نرم افزارهای حسابداری هستیم. این مدل از نرم افزارها را در شرکت ها و سازمان های مختلف توسط حسابدارها به کار گرفته می شوند. نرم افزار حسابداری حق العمل کاری این امکان را به وجود می­آورد که افراد بتوانند به کنترل و مدیریت مالی در بخش فروش بپردازند. نرم افزارهای حسابداری حق العمل کاری این قابلیت را دارند که به ساده سازی فرایندهای حسابداری بپردازند و در کنار آن به شکل دقیق به کنترل امور مالی بپردازند. استفاده از این نرم افزارها باعث شده است در سال های اخیر بسیاری از مشکلات در این زمینه رفع گردد.

حسابداری حق العمل کاری با استفاده از روش های مختلفی انجام می شود. وجود این ابزار می تواند به کنترل تمام امور مالی کمک کند. سپس فرایند معامله را از زمان ارسال تا رسیدن آن به دست حق العمل کار و خرید آن توسط خریدار را تحت نظارت و کنترل دقیق شرکت ها و سازمان ها در بیاورد.

سخن پایانی

حسابداری حق العمل کاری یکی از شاخه های حسابداری است که در تجارت بسیار حائز اهمیت می باشد. با استفاده از این روش حسابداری سازمان ها می توانند امور مربوط به روند حق العمل کاری را تحت کنترل خود در بیاورند. یکی از موارد بسیار مهم در این زمینه که امروزه جزو استانداردهای حسابداری به شمار می رود آشنایی با نرم افزارهای مربوط به این عملیات است.

برای انجام صحیح این فرایند لازم است از افراد مطمئن و شرکت هایی که از دانش و تخصص کافی در زمینه حسابداری برخوردار هستند کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *