حسابداری فروش اقساطی

حسابداری فروش اقساطی و توضیح آن

حسابداری فروش اقساطی چیست؟

حسابداری فروش اقساطی
درباره حسابداری فروش اقساطی

حسابداری فروش اقساطی، یکی از انواع حسابداری است که بدون شک بسیاری از کسب و کارها با آن سروکار دارند.

به همین دلیل یک حسابدار، کسی که یک کسب و کار کوچک یا بزرگ را اداره می‌کند و یا هرکسی که با مباحث مالی و فروش در ارتباط است، نیاز دارد که با حسابداری فروش اقساطی آشنا شود.

چون قطعا هر کسب و کاری که به هر شکلی کالا یا خدمتی را می‌فروشد، ممکن است بخش زیادی از فروش خود را به صورت اقساطی انجام دهد. پس لازم است که حسابداری مرتبط با آن را هم بشناسد و از آن استفاده کرده و بازدهی و درآمد خود را افزایش دهد.

همانطور که از اسم این حوزه هم مشخص است، این بخش از حسابداری به عنوان یکی از انواع حسابداری اشاره دارد که با موضوعات مربوط به فروش، علی الخصوص فروش اقساطی، ارتباط مستقیم دارد. با استقاده از این نوع حسابداری می‌توان سود و زیانی که از فروش اقساطی محصولات و خدمات به وجود می‎آید را بدست آورد. با این روش مدیر کسب‌وکار کنترل بسیار عمیق‎تری بر مسائل مالی کسب‌وکار به‌وجود می‌آید.

اگر می‌خواهید بدانید که فروش اقساطی دقیقا چه نوع از حسابداری است و روش ها و انواع آن چیست، تا انتهای این مقاله با ما را همراهی کنید.

فروش اقساطی چیست؟

شرکت ها، کسب و کارهای کوچک و بزرگ یا حتی افرادی که کالا یا خدمتی را تولید کرده و به فروش می‌رسانند، بخش بسیار زیادی از درآمد خود را مدیون فروش های اقساطی خود هستند.

بخوانید:  صفر تا صد حسابداری مطالبات مشکوک الوصول

به این دلیل که بسیاری از افراد توانایی پرداخت مبلغ به صورت یکجا و در همان لحظه را ندارند، پس به همین دلیل از خرید خود صرف نظر می‌کنند. که با این کار سهم بسیار زیادی از فروش کاهش پیدا می‌کند و این موضوع می‌تواند ضرر بزرگی را به هر کسب و کاری وارد کند.

اما اگر فروش اقساطی وجود داشته باشد، این مشکل به راحتی حل خواهد شد و حتی ممکن است فروش شما افزایش خوبی هم پیدا کند. اما فروش اقساطی دقیقا چیست؟

فروش اقساطی یک نوع قرارداد می‌‌باشد که بر اساس آن کالا یا خدمت خاصی، به صورت قسطی به فروش رسیده و مبلغ آن در زمان طولانی و در چندین قسط از خریدار دریافت می‌شود.

اقدامات مربوط به ثبت در حسابداری فروش اقساطی

در فروش اقساطی هر نوع کالا یا خدمتی، نیاز است که فروشنده آن تجربه و تخصص کافی را در زمینه فروش داشته باشد، به این دلیل که در دراز مدت، دریافت کل مبلغ از خریدار، ممکن است سخت و مشکل باشد.

برای ثبت اطلاعات مربوط به این نوع حسابداری، حسابدار موظف است که اقساط به تعویق افتاده در هر قرارداد را که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته اند را بررسی کند. همچنین از وظایف دیگر حسابدار این است که درصد سود ناخالص که از فروش اقساطی در طول یک سال به دست آمده اند را به شکلی جداگانه بررسی، محاسبه و درج کند.

به طور کلی یک حسابدار این بخش، باید این اقدامات را انجام دهد:

  • محصولاتی یا خدماتی که از طریق فروش اقساطی به فروش رفته می‌روند را باید به صورت جداگانه از کالاهایی که به روش های دیگر به فروش رسیده اند ثبت کرد.
  • اقساط مربوط به هر فروش اقساطی را که در دفاتر حسابداری طبقه‌بندی وثبت شده‌اند، با دقت پیگیری شوند.
  • بررسی، ثبت و نیز مدیریت رسیدهای پرداختی و دریافتی از مواردی است که حسابدار حتما باید آنها را مورد توجه قرار دهد.
  • در آخر هر سال، درآمدی که از فروش اقساطی محصولات به دست آمده و هزینه‌های جانبی آن باید به حساب سود ناخالص منتقل شوند.
  • حسابدار و فروشنده باید حتما نرخ سود ناخالص را محاسبه کنند چون این کار یکی از مهم‌ترین اقدامات در حسابداری فروش اقساطی است.
  • برای اینکه سود ناخالص را بدست آورید، باید نرخ سود ناخالص آن سال را در کل مبالغ جمع‌آوری شده از مطالبات فروش در همان سال اعمال کنید.
  • برای به دست آوردن نرخ سود ناخالص سال‌های گذشته هم باید از طریق رسیدهای نقدی که مربوط به دوره‌های قبلی هستند، اعمال شده و میزان سود ناخالص محاسبه شود.
  • تمامی سود ناخالصی که به هرشکلی در پایان سال جاری به تعویق افتاده باشد، باید به سال بعد منتقل شود تا در تاریخ بعدی با پرداخت مطالبات مربوط به آن حتما شناسایی شود.
بخوانید:  آموزش حسابداری فنی حرفه ای در اصفهان

سخن پایانی

در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از شرکت‌ها و کسب و کار‌ها برای فروش کالاها، دارایی‌ها و خدماتشان، اقدام به فروش اقساطی می‌کنند. که در بالا به صور مفصل به توضیح این نوع فروش پرداختیم. خوب است بدانید که فروش اقساطی هم برای خریدار و هم برای فروشنده آن مزیت‌های زیادی دارد.

یکی از کاربرد‌های بسیار مهم حسابداری، مربوط به زمانی است که محصولات و یا خدمات به صورت اقساطی فروش می‌روند، که به آن حسابداری فروش اقساطی گفته می‌شود. فروش اقساطی هر محصول یا خدمتی پیچیدگی های خاص خود را دارد. به همین دلیل استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری یکی از ضروریات هر زیرشاخه ای از حسابداری، علی‌الخصوص حسابداری فروش اقساطی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *