جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

بررسی انواع مدل های جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

در این مقاله ما قصد داریم تا به بررسی جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده بپردازیم. بدون شک پیش از پرداختن به موضوع اصلی مقاله نیاز است تا قدری به بررسی اهمیت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده نیز بپردازیم. مالیات بر ارزش افزوده را می توانیم یکی از مهمترین سیستم های مالیاتی رایج در کل دنیا معرفی کنیم. در این سیستم دولت برای ارزش افزوده کالاها و خدمات گوناگون مالیاتی مخصوص را تعیین و از دارندگان این محصولات اخذ می کند. در نهایت مالیات بر ارزش افزوده را می توان میزان ارزشی معرفی نمود که در گذر زمان به کالاها و خدمات گوناگون وارد می شود. این نوع از مالیات دارای شکلی غیر مستقیم است. خرید کالا عامل افزایش ارزش افزوده یک کالا و یا خدمت خاص در این سیستم می باشد. این شکل از مالیات در کشور ما از سال 1387 رواج یافته و به یکی از مهمترین منابع درآمدی کشور تبدیل شده است.

در کنار فواید مالیات ارزش افزوده، در صورت عدم پرداخت و ارسال اظهارنامه مالیاتی جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده برای شرکت منظور می شود. در ادامه علاوه بر بررسی این شکل از مالیات به عوامل دیگر مانند جرایم در نظر گرفته شده برای متخلفان این قوانین خواهیم پرداخت. به خاطر داشته باشید که در اغلب موارد تمامی کسب و کارها موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می باشند. تمامی افراد حقیقی و حقوقی موظف به تبعیت از این قانون هستند. در نهایت بی توجهی نسبت به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده می تواند برای صاحبان کسب و کارها جرایم نقدی را ایجاد نماید. در نتیجه تمامی افراد باید نسبت به ارسال به موقع این اظهارنامه ها دقت کافی داشته باشند.

ارزش افزوده چیست و در اقتصاد چه جایگاهی دارد؟

قبل از بررسی جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده نیاز است با مفهوم ارزش افزوده آشنا شویم. در واقع ارزش افزوده به تفاوت حاصل میان قیمت نهایی برای تولید یک کالا و محصول ارائه شده به بازار مصرف گفته می شود. به بیان دیگر ارزش افزوده تفاوت قیمت حاصل از تولید در کارخانه و عرضه در بازار می باشد. این ارزش نشان دهنده ارزش واقعی محصول است. برای درک بهتر فرض نمایید در کارخانه برای تهیه مواد اولیه و تولید یک بسته بیسکوییت چیزی در حدود 5000 تومان هزینه شده است. حال  در شرایط معمولی مصرف کننده این محصول را در بازارها در حدود 10000 تومان تهیه می نماید. این تفاوت قیمت حاصل را می توان به بیان ساده همان ارزش افزوده محصول عنوان نمود.

مالیات بر ارزش افزوده به چه معنی می باشد؟

در ادامه قصد داریم تا به بررسی جریمه های عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده بپردازیم. تفاوت قیمت میان ارزش کالا و خدمات تولید شده و همچنین کالا و خدمات عرضه شده را مالیات بر ارزش افزوده می نامند. همین امر نیز سبب شده است تا مالیات بر ارزش افزوده را یکی از اشکال غیر مستقیم مالیات عنوان نمایند. در نهایت فردی که موظف به پرداخت این شکل از مالیات است همان مصرف کننده نهایی کالا و یا خدمات عرضه شده می باشد. به خاطر داشته باشید تا محصول در مرحله نهایی به دست مصرف کننده اصلی برسد تمامی افراد زنجیره تولید مقداری از این مالیات را پرداخت می کنند.

در نتیجه به تدریج این مالیات روند پلکانی صعودی را طی خواهد نمود. ارسال اظهارنامه ارزش افزوده و پرداخت مالیات ارزش افزوده در توسعه کشورها بسیار مهم می باشد. زیرا پرداخت این شکل از مالیات می تواند به تدریج از میزان وابستگی دولت ها به درآمدهای نفتی بکاهد. این امر سبب توسعه اقتصادی در دولت ها و ایجاد یک منبع درآمدی پایدار برای دولت ها می شود. در نهایت همین امر نشان دهنده میزان اهمیت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در توسعه اقتصاد کشورها می باشد. به خاطر داشته باشید این نوع مالیات به طور مستقیم توسط فروشندگان محصولات از مشتری ها دریافت و در نهایت به حساب سازمان مالیاتی انتقال داده می شود. مقدار مالیات ارزش افزوده توسط دولت ها تعیین می شود و میزان آن عموما در حدود 9 درصد محاسبه می گردد. البته مقدار این مالیات در کالاهای مختلف بسیار متغیر می باشد.

تا چه زمانی برای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده مهلت است؟

برای دانستن جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نیاز است تا ابتدا کاربران را با تاریخ دقیق ارسال این مدارک آشنا نمود. برای تعیین میزان مالیات بر ارزش افزوده نیاز است تا تولید کننده با ارسال اظهارنامه ای نسبت به تعیین مقدار دقیق مالیات محصول خود اقدام نماید. در نهایت برای طی این روند نیاز است تا افراد حقیقی و حقوقی نسبت به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در زمان مقرر مشخص شده توسط ادارات مالیاتی اقدام نمایند.

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده خارج از موعد می تواند برای این افراد تبعات و خسارات مالی را ایجاد نماید. در نتیجه در صورت تاخیر در ارسال اظهارنامه مالک کسب و کار موظف به پرداخت خسارت است. برای طی روند اداری این امر کلیه افراد باید در تاریخ پایان هر فصل نسبت به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده اقدام کنند. در نتیجه افراد می توانند تا طی 15 روز از پایان هر فصل نسبت به ارسال این اظهارنامه اقدام کنند. در نهایت ارسال این اظهارنامه حتی برای افرادی که فاقد تعاملات مالی می باشند نیز الزامی است. در نهایت به خاطر داشته باشید که شرکت های مالی و خدماتی برای طی روند صحیح ارسال این اظهارنامه می توانند از خدمات حسابداران حرفه ای استفاده نمایند.

ریمه عدم اظهار ارزش افزوده چگونه محاسبه می شود؟

میزان جریمه عدم ارائه اظهارنامه ارزش افزوده موضوعی است که در این بخش از مقاله قصد داریم تا آن را مورد بررسی قرار دهیم. همانگونه که در متن نیز به این موضوع اشاره شد بخش عظیمی از درآمد دولت ها از بخش مالیات ارزش افزوده تامین می گردد. در نتیجه مالیات ارزش افزوده از مهمترین اشکال مالیات برای شرکت ها می باشد. در نتیجه کاربران باید بدانند که هر گونه بی توجهی به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده می تواند برای کاربران جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده را به همراه داشته باشد.

نکته مهم دیگری که نیاز است توسط کاربران مورد توجه قرار گیرد ارزش بالای جرایم تعلق گرفته به این مورد است. در نتیجه کاربر در صورت بی توجهی به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده باید هزینه بالایی را به عنوان جریمه نقدی پرداخت نماید. بی توجهی نسبت به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده طبق بند 5 و ماده 22 قانون مالیاتی میزان بالایی خسارت را به دنبال خواهد داشت. بررسی ها نشان می دهد که متخلفان از این قانون موظف به پرداخت 50 درصد مالیات جریمه خواهند بود.

آیا تاخیر در ارسال اظهارنامه ارزش افزوده باعث جریمه می شود؟

مورد مهم دیگری که کارشناسان در بحث جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده باید به آن توجه داشته باشند این است که تاخیر در ارسال این اوراق نیز می تواند تبعات مالی را ایجاد نماید. در نتیجه در صورتی که مودی نسبت به ارسال این اظهارنامه با تاخیر اقدام کرده باشد مطابق قانون باید در حدود 2 درصد از مالیات جریمه اظهارنامه ارزش افزوده را بپردازد. در صورت افزایش مدت زمان دیرکرد در ارسال اظهارنامه در مدتی کمتر از یک ماه به ازای هر روز تاخیر به جریمه افزوده خواهد شد.

بررسی برخی دیگر از جرایم تاخیر در مالیات ارزش افزوده

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده تنها به موارد قانونی که در ماده 22 قید شده ختم نمی گردد. در نتیجه در شرایط دیگری نیز افراد موظف می باشند تا نسبت به پرداخت جرایم خود اقدام کنند. برای مثال در صورتی که مودی از ارسال صورت حساب های مالی خود امتناع نماید باید یک درصد از مالیات را پرداخت کند. این یکی دیگر از شرایطی می باشد که مودی را مکلف به پرداخت جریمه مالیات ارزش افزوده نموده است. در شرایط دیگر اگر مودی در ارسال مدارک خطایی داشته باشد که نسبت به رفع آن اقدام ننموده باشد نیز باید در حدود 25 درصد جریمه اظهارنامه مالیاتی را پرداخت کند.

اگر در زمان ارسال اظهارنامه ارزش افزوده نیز مودی از ارسال مدارک قانونی و دفاتر قانونی خودداری نماید نیز باز هم باید در حدود 25 درصد مالیات ارزش افزوده را به حساب دولت پرداخت کند. جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده تنها به این موارد ختم نمی شود برای مثال اگر مودی در صورت های مالی شرکت ها دست ببرد و ارقام غیر واقعی را اعلام نماید نیز باز هم باید نسبت به پرداخت جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده اقدام کند. در این شرایط مودی باید نسبت به پرداخت ما به التفاوت قیمت ها نسبت به حساب سازمان مالیاتی اقدام نماید.

سخن پایانی

در نهایت ما در این مقاله تا حدودی با اهمیت پرداخت مالیات ارزش افزوده کالاها و خدمات گوناگون آشنا شدیم. همگی ما به خوبی از نقش مالیات های پرداختی در روند توسعه کشور آگاه می باشیم. در واقع مالیات را می توانیم از مهمترین روش های درآمدی برای دولت ها عنوان کنیم. ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در موعد مقرر از مهمترین نقش هایی می باشد که برای کسب و کارهای مختلف تعریف شده است. در نتیجه بی توجهی نسبت به این موضوع می تواند برای مودی ها جرایم مالی و قانونی فراوانی را ایجاد نماید.

در نتیجه جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده را می توانیم تنها یکی از شرایطی بدانیم که در آن مودی مشمول پرداخت خسارات فراوانی شده است. در نهایت نیاز است تا افراد حقیقی و حقوقی با دقت زیادی در این بحث ورود نمایند و نسبت به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در زمان مناسب این کار بسیار توجه داشته باشند. بی توجهی به این موضوع می تواند برای افراد تبعات مالی و اقتصادی را ایجاد نماید. پرداخت جرایم مالی تنها بخشی از این موارد می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *