نحوه اعتراض در هیئت بدوی

نحوه اعتراض در هیئت بدوی چگونه است؟

اعتراض در هیئت بدوی

نحوه اعتراض در هیئت بدوی
نحوه اعتراض مالیاتی در هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی چگونه است؟

نحوه اعتراض در هیئت بدوی: در مرحله نخست در خصوص اعتراض مالیاتی اگر ممیزان سازمان ادله و اسنادی که از سوی مودی در خصوص اعتراض ارائه داده است، کافی نباشد، پرونده به جهت بررسی بیشتر به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارسال می شود.

ماده 247 قانون مالیات‌های مستقیم در این خصوص، توضیحاتی درباره ­ی فرایند رسیدگی به پرونده در این هیئت ارائه داده است. که به شرح زیر است:

مطابق این ماده قانونی جدای از هر رای و نظری که هیئت مربوطه ارائه بدهد، آن رای به طور حتمی باید اجرا شود. هر چند امکان اعتراض به رای هیئت حل اختلاف باشد، اما نخست باید رای اجرا شود.

پرسش 

سوالی که ممکن است در این خصوص مطرح گردد این است که، چنانچه مودیان به میزان مالیاتی که باید پرداخت گردد، معترض باشند، آیا آن مبلغ را باید پرداخت کرد؟

پاسخ

 این افراد باید مالیات مربوطه را پرداخت کنند. ولیکن پس از آن می توانند در خصوص برگشت رأی در فرایند تجدیدنظر برای استرداد آن درخواست دهند. و اقدامات لازم را انجام دهند

** بر طبق ماده 247 قانون مالیات های مستقیم برای افراد این امکان فراهم شده است، که ظرف مدت 20 روز نسبت به رأی صادر شده اعتراض خود را اعلام کنند و مستندات خود را ارائه کنند.

بنابراین می توان گفت، زمانی که رای صادر شد، این رأی قابل اعتراض است. و در صورت اعتراض، رسیدگی به آن بر عهده هیئت حل اختلاف تجدیدنظر می باشد. اما اگر افراد نسبت به رای صادر شده معترض نباشند، آن رای قطعی می شود.

بخوانید:  فرار مالیاتی چیست؟

مطابق آنچه در ماده قانونی 247 قانون مالیات‌های مستقیم هر یک از اعضای هیئت حل اختلاف نباید قبل تر درباره­ ی مساله یا موضوع مورد بحث رأی داده باشند و یا اظهارنظری کرده باشند. همچنین پس از اعلام رأی از سمت اعضای هیئت، اگر سازمان امور مالیاتی یا مودی نسبت به آن معترض باشند، در مرحله تجدیدنظر صرفا به آن ادعا یا اعتراض رسیدگی می شود.

مراجع مختلف حل اختلاف مالیاتی به منظور اجرای عدالت مالیاتی تشکیل می شود. هیأت حل اختلاف مالیاتی مرجعی برای رسیدگی به تمامی اختلافات مالیاتی است، به جز در مواردی که ضمن مقررات قانون مالیاتهای مستقیم مرجع دیگری پیش بینی شده باشد.

برای اطلاع کامل از امور مالیاتی ثبت نام در دوره عالی رشد حسابداری اصفهان پیشنهاد می شود، این دوره شامل 5 سرفصل است که یکی از فصل های آن در خصوص مشاور مالیاتی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *