حسابرسان

جایگاه حسابرسان در کشورهای دیگر

قوانین حسابرسان و حسابداران در کشورهای دیگر چگونه است؟

حسابرسان
جایگاه کاری حسابرسان در دنیا و ایران

این روزها با فشارهای شدید اقتصادی و اوضاع نابه‌سامان مملکت افراد زیادی به مهاجرت فکر می‌کنند. اما متاسفانه بر خلاف سایر رشته ها و بازارهای کاری، اطلاعات زیادی در مورد مهاجرت حسابرسان منتشر نمی‌شود. حسابرسان صورت حساب‌های مالی شرکت و سایر سازمان‌ها را بررسی می‌کنند و گزارشی را مبنی بر تایید یا رد حساب‌های مالی شرکت به مدیر مجموعه ارائه می‌کنند.

بازرسی حساب‌های مجموعه و همچنین کارفرمایان هم، بر عهده حسابرس یک شرکت است. از دیگر وظایف حسابرسان این است که مشاوره‌هایی را در زمینه کم کردن ریسک و صرفه‌جویی در هزینه‌ها به مدیران مجموعه ارائه کنند. اگر دوست دارید که در مورد جایگاه حسابرسان در کشورهای دیگر و همچنین مهاجرت حسابداران اطلاعات مفیدی به‌دست آورید، ادامه این مطلب مختص شما نگارش شده‌است. ما در ادامه به شرایط مهاجرت حسابرسان، کشورهای مناسب مهاجرت این مشاغل و مدارک مورد نیاز برای درخواست مهاجرت کاری می‌پردازیم.

جایگاه حسابرسان در سایر کشورها

در سال‌های اخیر شرایط بسیار خوبی برای مهاجرت حسابداران و حسابرسان به وجود آمده است. افراد با تحصیلات حسابداری و با تکیه‌بر مهارت و توانایی‌های خود می‌توانند در مشاغلی مانند حسابداری، حسابرسی، بانکداری، تحلیلگر مالی و… مشغول به کار شوند. حسابدار ها در همه کشورهای دنیا معمولا درآمد مناسبی به‌دست می‌آورند. با توجه به کاهش جمعیت و کمبود شدید نیروی کار ماهر در بسیاری از کشورهای سطح یک دنیا، حسابداران می‌توانند موقعیت‌های کاری بسیار مناسبی را پیدا کنند. درآمد مشاغل حسابرسی در سایر کشورها بسیار بیشتر از میانگین بازار حسابرسی ایران خواهد بود.

الزامات مهاجرتی حسابداران

حسابرسان
قوانین حسابداری در سایر کشورها و مقایسه با ایران

اگر قصد مهاجرت دارید و دوست دارید که آینده خود را در یک کشور با سطح رفاه بالا، امنیت شغلی و آزادی بسازید؛ باید برنامه ریزی مناسبی را جهت به‌دست آوردن یک موقعیت شغلی مناسب ایجاد کنید. در قدم اول سطح زبان خود را تقویت کنید چرا که داشتن مدرک زبان انگلیسی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت حسابرسان است.

باید توجه داشته‌باشید که به‌جز مدرک تحصیلی در رشته حسابداری، شما برای مهاجرت نیاز به سابقه کاری دارید. داشتن سوابق کاری در شرکت‌های معتبر می‌تواند کمک بزرگی به مهاجرت حسابداران کند. از الزامات بعدی، تسلط بسیار خوب به برنامه‌های حسابداری بین‌المللی است. هرچقدر که در مهارت‌های حسابداری حرفه‌ای‌تر باشید می‌توانید مهاجرت ساده تری را تجربه کنید. فراموش نکنید که گرفتن یک مدرک بین‌المللی حسابداری می‌تواند رزومه شما را بسیار قوی‌تر از قبل نشان دهد، پس با کمی مطالعه خود را برای گرفتن این مدرک آماده کنید.

تفاوت حسابداری در ایران و سایر کشورها

خوشبختانه استانداردهای حسابداری در 148 کشور دنیا پذیرفته شده‌است. بنابراین از نظر علمی برای مهاجرت حسابداران هیچ مانعی وجود ندارد. سیستم حسابداری در سایر کشورها هم مانند ایران تحت استانداردهای بین‌المللی پایه ریزی شده‌است به همین دلیل حسابداران پس از مهاجرت نیازی به آموزش مهارت خاصی نخواهند داشت. کافیست که به زبان انگلیسی مسلط باشند و بتوانند با برنامه‌های مشهور و پرکاربرد این رشته کار کنند.

مهاجرت حسابداران به کانادا و آمریکا

اگر بخواهید ایده آل‌ترین کشور را برای مهاجرت حسابرسان انتخاب کنید، قطعا کانادا خواهد بود. این کشور با داشتن امتیازات بسیار ویژه‌ای در صدر لیست متقاضیان مهاجرت است. خوشبختانه کشور کانادا طبق برنامه‌ای که از قبل تعیین شده‌است تا سال 2028 نیاز به جذب حسابداران حرفه‌ای از سرتاسر دنیا دارد. برنامه‌های مهاجرتی کانادا فرصت بسیار مناسبی را برای مهاجرت حسابداران به وجود آورده‌است.

مهاجرت حسابداران به کانادا در بیشتر مواقع از طریق برنامه اکسپرس اینتری انجام‌می‌شود. در این برنامه متقاضی بر اساس سن، مدرک تحصیلی، سطح زبان انگلیسی، میزان سابقه کار و بقیه مهارت‌های خود امتیاز بندی می‌شود. افرادی که حداقل امتیاز را به‌دست آورند به یک لیست منتقل می‌شوند و بعد به‌صورت رندوم در یک بازه زمانی تحت گزینش قرار می‌گیرند. مسلما هرچه امتیاز شما در سیستم اکسپرس اینتری بیشتر باشد شانس بیشتری برای مهاجرت کاری به کانادا خواهید داشت.

اما در صورتی که هدف شما از مهاجرت دریافت اقامت کاری در آمریکا است باید بدانید که برای کار کردن در این کشور نیاز به یک پیشنهاد شغلی دارید. به همین علت پیش از جست و جوی شغل در آمریکا باید رزومه خود را به‌خوبی تقویت کنید. داشتن یک رزومه جذاب شانس شما در دریافت پیشنهاد شغلی را به‌شدت افزایش می‌دهد. با گرفتن یک شغل در آمریکا و چندین سال پرداخت مالیات می‌توانید اقامت دائم برای زندگی در این کشور رویایی را به‌دست آورید.

مهاجرت حسابداران به استرالیا

استرالیا از آن کشورهایی است که با کمبود شدید نیروی حسابدار برای مشاغل حسابداری مالیاتی، حسابرسی، حسابداری مدیریت و… مواجه است. به همین علت در صورتی که قصد مهاجرت به این کشور را داشته‌باشید می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن این پروسه را پشت‌سر بگذارید. درآمد حسابداران در این کشور بسیار قابل توجه است و می‌تواند انگیزه زیادی را به متقاضیان مهاجرت به این کشور بدهد.

برای دریافت ویزای کاری حسابداری در استرالیا باید از طریق برنامه‌های مهاجرتی 189 و یا 190 در این کشور اقدام کنید. در این برنامه‌ها شما مدارک معتبر تحصیلی و سوابق کاری خود را به مراکز حسابداری در این کشور ارسال می‌کنید و آن‌ها پس از بررسی و معادل‌سازی، اجازه فعالیت به‌عنوان حسابدار را در مشاغل مختلف به شما اعطا می‌کنند. با در دست داشتن مجوز فعالیت به‌عنوان حسابدار در استرالیا می‌توانید به‌سادگی ویزای کاری خود را دریافت کنید. فراموش نکنید که داشتن مدرک زبان انگلیسی برای مهاجرت حسابرسان ضروری است. حداقل مدرک مورد نیاز در این زمینه آیلتس 6.5 می‌باشد.

مهاجرت حسابرسان به نیوزلند

نیوزلند هم یکی دیگر از آن دسته کشورهایی است که نیاز شدیدی به استخدام حسابداران ماهر دارد. البته باید توجه داشته‌باشید که برای فعالیت‌های حسابداری در کشور نیوزلند مجبورید که یک دوره یک ساله در رابطه با مالیات، حقوق تجارت و… را بگذرانید. به‌دلیل کم بودن حسابداران حرفه‌ای در این کشور، هزینه بسیار خوبی به این مشاغل پرداخت می‌شود. به همین علت نیوزلند می‌تواند از مقاصد رویایی مهاجرت حسابداران محسوب شود.

مهاجرت حسابداران به آلمان

آلمان به‌عنوان قطب صنعت دنیا و همچنین جزوی از چهار اقتصاد بزرگ کره زمین سیستم مالی و اقتصادی پیچیده‌ای دارد. به‌دلیل وجود قوانین مالیاتی بسیار گسترده و پیچیده، حسابداری در این کشور از مشاغل بسیار مهم و سخت محسوب‌می‌شود. در آلمان قوانینی وجود دارد که باعث نرخ بسیار بالای اشتغال حسابداران می‌شود. این قوانین تمام شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ را ملزم به استخدام حسابدار می‌کند تا میزان خطا در سیستم مالیاتی را به حداقل خود برسد.

با این حال آلمان از جذاب‌ترین مقاصد مهاجرت حسابداران محسوب‌می‌شود. رفاه اجتماعی بالا، درآمدهای بسیار مناسب، سیستم آموزشی رایگان، خدمات اجتماعی و… از دلایلی هستند که افراد زیادی این کشور را برای ادامه زندگی انتخاب می‌کنند. برای دریافت ویزای کاری مشاغل حسابداری در این کشور نیاز به یک پیشنهاد شغلی دارید. با تقویت رزومه و فعالیت در سایت‌های کاریابی می‌توانید شغلی‌های بسیار مناسبی را در آلمان پیدا کنید.

مهاجرت حسابرسان به  سوئیس

کشور  سوئیس که در همه دنیا به بانک‌های خود مشهور است می‌تواند مقصد بسیار مناسبی برای مهاجرت حسابرسان باشد. این کشور با داشتن یک بازار بسیار گسترده در زمینه صنعت، بستری مناسب برای اشتغال تعداد زیادی حسابدار و حسابرس را فراهم آورده‌است. حسابرسی داخلی در این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به سطح رفاه اجتماعی بالا برای همه اقشار جامعه این کشور، مهاجرت حسابداران به  سوئیس می‌تواند از بهترین انتخاب‌ها باشد.

مهاجرت حسابداران به چین

تبدیل شدن کشور چین به غول شماره یک اقتصادی دنیا در آینده بسیار نزدیک بر هیچ‌کس پوشیده نیست. بالا بودن حجم تولید در این کشور و مقدار نقل و انتقالات مالی باعث می‌شود که شرکت‌های چینی همیشه به‌دنبال اضافه کردن حسابداران به مجموعه خود باشند. اگر دوست داشته‌باشید که در شلوغ‌ترین مراکز مالی دنیا مشغول به کار شوید، قطعا به زندگی در این کشور فکر کنید.

جمعبندی

این روزها که افراد زیادی به فکر مهاجرت هستند شناختن کشورهایی که بستر مهاجرت حسابرسان را فراهم کرده‌اند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خوشبختانه به‌دلیل مشترک بودن اصول حسابداری در اکثر کشورهای دنیا، حسابداران می‌توانند به‌سادگی خارج از کشور مشغول به کار شوند.

داشتن مدرک زبان انگلیسی، تسلط به برنامه‌های حسابداری بین‌المللی، گرفتن مدرک آزمون‌های حسابداری بین‌المللی، داشتن سابقه کار مرتبط در شرکت‌های معتبر و… باعث می‌شود که رزومه شما برای مهاجرت به سایر کشورها پر و پیمان به نظر برسد. هرچه رزومه قوی تری داشته‌باشید می‌توانید جاب  آفر های بسیار بیشتری بگیرید و شانس مهاجرت خود را افزایش دهید.

کشورهای آمریکا، کانادا، آلمان، استرالیا، نیوزیلند،  سوئیس و چین بازار کار بسیار مناسبی برای مهاجرت حسابرسان به وجود آورده‌اند. برای دریافت ویزای کاری در هر یک از این کشورها باید ضمن تقویت رزومه خود، به قوانین مهاجرتی کشور مدنظر مسلط شوید. قطعا با فعالیت در این کشورها درآمد بسیار بیشتری نسبت به فعالیت در بازار حسابرسی ایران به‌دست خواهید آورد.

سوالات متداول

بهترین کشورها برای مهاجرت حسابرسان کدام هستند؟

کانادا، آمریکا، استرالیا، نیوزلند و آلمان بهترین شرایط را برای مهاجرت حسابرسان ایجاد کرده‌اند.

جایگاه حسابرسان در کشورهای دیگر چگونه است؟

به‌دلیل کاهش جمعیت و تعداد کم نیروی کار ماهر در بسیاری از کشورهای مرفه دنیا، حسابرسان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند.

میزان حقوق حسابرسان در کانادا به چه میزان است؟

حقوق حسابرسان داخلی در کانادا بسته به مهارت و سابقه شغلی بین 6 تا 9 هزار دلار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *