حسابرسی تامین اجتماعی

اهمیت وجود حسابرسی تامین اجتماعی

حسابرسی تامین اجتماعی چیست؟

حسابرسی تامین اجتماعی
اهمیت وجود حسابرسی تامین اجتماعی

در نظر داشته باشید که افراد حقوقی و شرکت‌ ها موظف به پرداخت حق بیمه کارکنان خود می باشند. این شرکت‌ ها باید بتوانند حق بیمه را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند. آشنایی با حسابرسی بیمه بسیار اهمیت دارد. کارفرمایان، شرکت های پیمانکاری و شخصیت های حقوقی باید بتوانند با این موضوع آشنایی کامل داشته باشند و از قوانین مربوطه در این زمینه مطلع باشند‌. به این ترتیب می توانند در صورت لزوم بهترین اقدام را انجام دهند. اگر شما نیز می خواهید در رابطه با حسابرسی تامین اجتماعی اطلاعات بسیار مفیدی به دست بیاورید تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

بیمه تامین اجتماعی چیست؟

قبل از اینکه به بررسی حسابرسی تامین اجتماعی بپردازیم بهتر است در رابطه با این بیمه صحبت کنیم. بیمه تامین اجتماعی بر اساس قوانین کار در کشور ایران دایر شده است. اساس این بیمه حمایت از حقوق کارگران می باشد. این بیمه در راستای حمایت از حقوق کارگران به تصویب و اجرا رسیده است. سازمان تامین اجتماعی از کارمندان، کارگران و کارکنان اداره جات و کارخانه ها و همچنین افراد عادی که مشغول فعالیت می باشند، حمایت می کند. این حمایت به صورت پرداخت مستمری در زمان بازنشستگی این افراد می باشد. افراد در صورت بازنشسته شدن هیچگونه نگرانی در رابطه با درآمد خود ندارند.

 در نظر داشته باشید بر اساس قوانینی که در بیمه تامین اجتماعی تصویب شده اند تمام شرکت ها و سازمان ها موظف هستند که حق بیمه کارگران و کارمندان خود را به صورت دقیق و ماهانه پرداخت کنند. حق بیمه نیز مانند حقوق پرداختی جزو حق و حقوق کارمندان می باشد. حسابرسی تامین اجتماعی وظیفه دارد که از میزان پرداختی تمام حق بیمه اطلاع پیدا کرده و از صحت و سقم این موضوع مطمئن شود.

حسابرسی تامین اجتماعی

در نظر داشته باشید که یک موسسه حسابرسی تامین اجتماعی وجود دارد که وظیفه کلی آن رسیدگی به اسناد، کارفرمایان و دفاتر قانونی شرکت های مختلفی می باشد که دارای پرونده در تامین اجتماعی هستند. این شرکت ها و کارفرمایان دارای کد کارگاهی نیز هستند. این سازمان باید بتواند بر تمامی اسناد و مدارک به صورت کامل رسیدگی داشته باشد. همچنین رسیدگی به اسناد مالی کارگاه ها را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهد تا در این صورت از پرداخت شدن حق بیمه توسط کارفرما مطمئن شود. حسابرسی تامین اجتماعی در دوره های چند ساله انجام می گردد. انجام ندادن این کار شامل مجازاتی برای افراد می‌ باشد. در نظر داشته باشید که حسابرسی تامین اجتماعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این حسابرسان معتمد هستند و باید بتوانند بر تمام اسناد و مدارک موجود تسلط پیدا کرده و به صورت دقیق به بررسی آن ها بپردازند.

قوانین مهم در سازمان تامین اجتماعی

دو ماده بسیار مهم در قانون تامین اجتماعی وجود دارند. ماده ۲۸ و ۳۸ در این قانون بر اساس حسابرسی بیمه در نظر گرفته شده اند. بر اساس ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی میزان حق بیمه مشخص شده است. این حق بیمه ۳۰ درصد می باشد که ۷ درصد آن بر عهده فرد بیمه شده و ۲۰ درصد آن بر عهده کارفرما است. ۳ درصد باقیمانده نیز به وسیله دولت تامین می گردد. امروزه حق بیمه سهم کارفرما با در نظر گرفتن بیمه های بیکاری به عددی برابر با ۲۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

در ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی نیز مشخص شده است که تمام پیمانکاران و کارفرمایان که در عضویت سازمان تامین اجتماعی هستند علاوه بر اینکه کارکنان خود را به صورت کامل بیمه می کنند، باید نیرو های مرتبطی مانند نیروهای مناقصه و قراردادی را نیز به صورت کامل و دقیق بیمه کنند. حسابرس تامین اجتماعی باید بر اساس این دو ماده ای که تصویب شده است از پرداخت حق بیمه توسط تمام کارفرمایان مطمئن شده و در این زمینه اطمینان به دست بیاورد. در صورت وجود کوچکترین قصور و کوتاهی از طرف کارفرما مجازات‌ هایی بر طبق قانون برای او در نظر گرفته می‌ شود. تمام این رسیدگی ها به عهده حسابرسی تامین اجتماعی است. افراد با داشتن تجربه و مهارت بسیار بالا می توانند بر تمام امور تسلط پیدا کرده و کوچکترین مشکلی را نیز پیدا نکنند.

بررسی موسسه حسابرسی بیمه تامین اجتماعی

همانطور که عنوان شد انجام کلیه مربوط به بیمه تامین اجتماعی برعهده موسسه حسابرسی تامین اجتماعی می باشد. این موسسه با داشتن تخصصی ترین و حرفه ای ترین حسابرسان بیمه در کل کشور می تواند تمام امور مربوط به این زمینه را رسیدگی و رصد کند. ماموریت این سازمان رسیدگی به تمام دفاتر قانونی بیمه‌ ای می باشد. همچنین حسابرسان این مجموعه باید بتوانند تمام امور مربوط به حسابرسی داخلی بخش ها و قسمت هایی که تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند را به صورت کامل انجام دهند. همچنین تمام خدمات مشاوره ای در زمینه حسابرسی بیمه مالیاتی و مالی را ارائه دهند. این موسسه تلاش می‌ کند تا بتواند بهترین عملکرد را در زمینه حسابرسی تامین اجتماعی داشته باشد.

همچنین تلاش می‌ کند تا بتواند در زمان اجرای حسابرسی نهایت انصاف و عدالت را در پیش بگیرد. سپس به طور کامل از کارگران، کارمندان و کارکنان حمایت کند. این حمایت بر طبق قانون و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی انجام می‌ شود. افرادی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند می‌ توانند از مزایای زیادی بهره مند شوند. مهم ترین مزیت آن داشتن یک پشتیبان بسیار عالی به نام سازمان تامین اجتماعی می باشد. این افراد در صورت داشتن بیمه تامین اجتماعی می توانند از خدمات درمانی بسیار مناسب بهره ببرند. همچنین در زمان بازنشستگی حقوق بازنشستگی خود را نیز بدون کوچکترین مشکلی دریافت کنند.

بررسی مراحل حسابرسی بیمه ای

حسابرسی تامین اجتماعی
بررسی مدارک لازم برای حسابرسی تامین اجتماعی

در حسابرسی تامین اجتماعی یک سری مراحل به صورت دقیق طی می شوند. به عنوان مثال آماده سازی و ارسال مدارک اولیه جزو مراحلی می باشند که باید به صورت دقیق طی شوند. مراحل بعدی شامل ارسال مدارک به سازمان تامین اجتماعی، ارسال حکم حسابرسی، تکمیل کردن برگه بازرسی از دفاتر قانونی و در نتیجه صدور حکم حسابرسی می باشند. شرکت باید در ابتدا تمام مدارک را آماده و ارسال نماید تا روند حسابرسی تامین اجتماعی به صورت دقیق بر اساس اسناد و مدارک ارسال شده انجام شود.

مدارک لازم برای حسابرسی تامین اجتماعی

یک سری مدارک جزو مدارک الزامی برای حسابرسی تامین اجتماعی می باشند. حسابرسان بر اساس ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی موظف هستند که آن ها را جمع‌آوری کرده و بر اساس آن حسابرسی را به صورت دقیق و کامل به اتمام برسانند. این مدارک شامل کاربرگ های حسابرسی بیمه می باشند. همچنین صورت حقوق و مزایا، برگه تشخیص قطعی مالیاتی، صورت های مالی آتی، اسناد مالیاتی دفاتر قانونی، لیست تمام کارکنانی که برای آن ها فیش پرداخت حق بیمه صادر شده است،اسامی تمام بازنشستگان و احکام بازنشستگی آن ها، تراز ۴ ستونی کل، معین و تفصیلی، تمام مفاصا و قرارداد های حساب های مربوطه و به طور کلی هر اطلاعات مالی دیگری که سبب می‌ شود حسابرسی تامین اجتماعی به صورت دقیق و کامل انجام شود. تمام این مدارک لازم هستند تا حسابرس بتواند به صورت دقیق بر روی اسناد مالی تسلط داشته و حسابرسی دقیق و بدون مشکل انجام دهد.

اعتراض به حسابرسی تامین اجتماعی

در بعضی مواقع ممکن است کارفرما و افراد دیگر به حسابرسی تامین اجتماعی اعتراض داشته باشند. در این صورت باید مراحل زیر را طی کنند. اولین مرحله اعتراض توسط کارفرما می باشد. سپس بعد از این مرحله تاریخی توسط سازمان مشخص می‌ شود تا هیئت بدوی بتواند به اعتراض رسیدگی کند. بعد از این رسیدگی نوبت تجدید نظر می باشد تا بتواند رسیدگی دقیق خود را انجام دهد. مرحله بعدی پذیرش یا اعتراض است. بعد از این مرحله ابلاغ رای نهایی به فرد اعتراض کننده انجام می شود و رای نهایی صادر می گردد. سپس رای نهایی به دیوان عدالت کاری ارجاع می شود.

سخن پایانی

در مطالب بالا سعی کردیم تا در رابطه با حسابرسی تامین اجتماعی صحبت کنیم. افراد بسیار زیادی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی می باشند. همانطور که عنوان شد کارفرمایان مکلف هستند تا بیمه تامین اجتماعی کارکنان و کارگران خود را به صورت مرتب و دقیق پرداخت نمایند. پرداخت نکردن این بیمه تخلف می باشد. کارمند و کارگر می تواند از کارفرمای خود نزد وزارت کار شکایت کند. وجود این بیمه مزیت‌ های بسیار زیادی برای افراد در پی دارد. این افراد با داشتن بیمه تامین اجتماعی می توانند از مراکز درمانی که طرف قرارداد این بیمه هستند استفاده کرده و با هزینه های بسیار مناسب مشکلات و بیماری های خود را برطرف و درمان کنند.

از دیگر مزیت هایی که این بیمه برای افراد در پی دارد، پرداخت حقوق بازنشستگی در دوران کهنسالی می باشد. افرادی که بازنشسته می شوند می‌ توانند حقوق بازنشستگی خود را که بر اساس قانون وزارت کار تصویب می‌ شود دریافت کنند. سازمان تامین اجتماعی مکلف است که تمام حقوق افراد را به صورت کامل پرداخت نماید. امید است با این مطالب توانسته باشید اطلاعات مفیدی در رابطه با حسابرسی تامین اجتماعی به دست آورده باشید. همچنین در صورت لزوم بتوانید از این اطلاعات استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *