حسابرس ارشد

بررسی وظایف حسابرس ارشد

حسابرس ارشد کیست؟

حسابرس ارشد
بررسی سلسله مراتب شغل حسابداری

حسابرس ارشد شخصی می باشد که دارای تخصص و تجربه بسیار بالا است. همچنین به عنوان سرپرست حسابرسان دیگر در نظر گرفته می‌ شود. حسابرسان ارشد وظایف خاصی دارند. این وظایف شامل مسئولیت کامل برای اجرای حسابرسی می باشد. حسابرسان ارشد باید به صورت کامل بر روی علم ریاضیات تسلط داشته باشند و بتوانند کار فردی و گروهی را به طور همزمان به بهترین نحو ممکن انجام دهند. همچنین این افراد باید ارتباط کلامی و نوشتاری بسیار بالایی داشته و در مورد امور حسابرسی از مهارت زیادی برخوردار باشند.

حسابرسان ارشد دارای یک کمک حسابرس می باشند. این کمک حسابرس وظیفه تهیه اسناد و گزارش های مالی را بر عهده دارد. کمک حسابرس باید بتواند به حسابرسان ارشد کمک کرده و تحت نظارت کامل حسابرس ارشد کار کند‌. در واقع افرادی که می خواهند به یک حسابرس ارشد تبدیل شوند ابتدا باید کمک حسابرس بوده و در این حیطه کاری تجربه و تخصص بالایی به دست بیاورند. حال در رابطه با تفاوت حسابدار و حسابرس ارشد اطلاعاتی را عنوان می کنیم. به این صورت می توانید در رابطه با این افراد آگاهی داشته و در صورت لزوم به صورت درست از تخصص این افراد استفاده کنید.

بررسی سلسله مراتب شغل حسابداری

در نظر داشته باشید که رسیدن به مقطع حسابرس ارشد کار آسانی نمی باشد. شما باید یک سری سلسله مراتب را طی کنید تا بتوانید به این مقام برسید. از پایین به بالا سلسله مراتب شغل حسابداری طبقه بندی می شود. کمک حسابرس، حسابرس، حسابرس ارشد، سرپرست حسابرس، سرپرست ارشد حسابرسی، مدیر حسابرسی اول و مدیر حسابرسی دوم جزو سلسله مراتب شغل حسابداری می باشند. شما زمانی که به مرتبه مدیر حسابداری دوم برسید یعنی به بالاترین مقام در این رتبه دست پیدا کرده اید.

البته حسابرس ارشد نیز مقام بسیار مهمی است. یک حسابرس ارشد با توجه به وظایفی که بر عهده دارد می‌ تواند بر روی تمام صورت های مالی نظارت داشته و از صحت این صورت‌ ها آگاهی پیدا کند. افرادی که در رشته حسابداری وارد می‌ شوند باید بسیار دقیق بوده و بر روی مباحث بسیار زیادی تسلط داشته باشند. به این صورت می توانند از پس سختی های شغل خود برآمده و بهترین نتیجه ممکن را به دست بیاورند. اگر شما می‌ خواهید وارد شغل حسابداری شوید در ابتدا باید به این رشته علاقه داشته و بسیار دقیق باشید. به این صورت می توانید پله های موفقیت را سریع طی کرده و سلسله مراتب رشته حسابداری را به اتمام برسانید.

تفاوت حسابدار و حسابرس

حسابداری و حسابرسی با هم دارای تفاوت‌ هایی می باشند. البته می‌ توان گفت این دو رشته در قسمت های بسیار زیادی با همدیگر تفاهم دارند. تفاوت اصلی این دو رشته می‌ تواند بسیار مهم باشد‌. وظیفه یک حسابرس بررسی صحت تمام اسناد و مدارک مالی است. وظیفه یک حسابدار تنظیم کردن تمام اسناد مالی می باشد. حسابداران باید بتوانند در دوره‌ های زمانی مختلف گزارشات مالی مربوطه را به صورت تحقیق ثبت کنند اما حسابرسان باید بتوانند در پایان هر سال مالی تمام اسنادی که توسط حسابدار ثبت شده اند را بررسی نمایند. به طور کلی می‌ توان گفت پایان کار هر حسابدار شروع کار حسابرس دیگر می باشد‌. هر شرکتی که دارای فعالیت اقتصادی است باید یک حسابدار ماهر استخدام کند اما استخدام حسابرس الزامی نمی باشد و افراد در صورت اختیار می توانند این کار را انجام دهند. این موارد جزو تفاوت های اصلی حسابدار و حسابرس می باشند.

بررسی نتیجه فعالیت حسابرس ارشد

در نظر داشته باشید که حسابرس ارشد باید بتواند سلامت مالی یک گروه و سازمان را به صورت کامل حفظ کند. همچنین حسابرس در بررسی صحت گزارشات مالی مسئول می باشد و باید بتواند هرگونه تقلب و اشتباه و خطا در انواع گزارشات مالی و اسناد مالی را به خوبی پیدا کند. حسابرس باید بتواند در صورت هرگونه خطا و انواع تقلب آن را به مدیران ارشد سازمان گزارش دهد. پس حسابرس باید از صحت اسناد حسابداری اطمینان به دست آورده و سلامت اقتصادی سازمان را نیز حفظ کند. همچنین می‌ تواند سلامت مالی جامعه را حفظ کرده و به این موضوع بسیار کمک کند. اهمیت وجود یک حسابرس بر هیچکس پوشیده نیست. این فرد می تواند خیال مدیران را در رابطه با صحت تمام صورت های مالی راحت کند و یک آرامش خیال برای آن ها به وجود آورد.

بررسی انواع حسابرس

حسابرس ارشد
بررسی شرایط حسابرس شدن و وظایف حسابرسان

در مطالب بالا به بررسی وظایف حسابرسان ارشد پرداختیم. حال می خواهیم به بررسی انواع حسابرس ها پرداخته تا شما با این موضوع بهتر و بیشتر آشنایی پیدا کنید. حسابرسان به سه دسته حسابرس داخلی و حسابرس دولتی تقسیم بندی می شوند. حال در ادامه به بررسی این سه دسته می پردازیم تا بهتر و بیشتر با این سه دسته آشنا شوید.

حسابرس داخلی: در نظر داشته باشید که یک حسابرس داخلی به عنوان هسته ارتباطی بین شرکت و هیئت مدیره می باشد. همچنین می تواند به عنوان یک کارمند در امور مختلف حسابرسان داخلی و تنظیم اسناد مالی ماهانه و سالانه فعالیت داشته و اسناد مربوطه را به هیئت مدیره ارائه دهد.

حسابرسان مستقل: در نظر داشته باشید که این حسابرسان هیچگونه وابستگی معنوی و مادی به شرکت ندارند. این فرد در موسسات حسابرسی کار می کند. یک شرکت می تواند بر اساس قرارداد کاری این حسابرس را استخدام کند. یک حسابرس باید بتواند در گزارش های مالی رسیدگی های خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام به صورت کامل و دقیق ارائه دهد.

حسابرس دولتی: حسابرس دولتی باید بتواند برای سازمان های دولتی کار کند. وظایف حسابرس دولتی صحت‌ سنجی اسناد مالی و همچنین ارزیابی منابع دولتی است. این شخص باید بر استفاده بهینه از منابع مالی، انسانی و فیزیکی و کفایت کنترل ها نظارت کامل داشته باشد.

شرایط حسابرس مستقل شدن

در نظر داشته باشید اگر شما می خواهید به این حسابرس تبدیل شوید می توانید به صورت دو یا چند نفری یک موسسه حسابرسی تاسیس کرده و در آنجا به صورت مستقل مشغول به کار شوید. در نظر داشته باشید که شما نباید هیچ گونه وابستگی مالی به شرکتی که وظیفه حسابرسی دارد داشته باشید. حسابرس با توجه به نوع قرارداد رسمی در شرکت ها و موسسات و همچنین نوع نیاز، به کار گرفته می شود. این نوع حسابرسان وظایف حسابرسان معمولی را انجام می دهند و از نظر وظایف هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

وظایف حسابرس ارشد

حسابرسان ارشد یک سری وظایف دارند که با توجه به تجربه و تخصص خود باید به این وظایف رسیدگی کنند. به عنوان مثال مدیریت زمان بر عهده حسابرسان ارشد می باشد. حسابرسان باید بتوانند یک برنامه‌ ریزی دقیق برای رسیدگی به صورت های مالی داشته باشند تا بر اساس زمان مشخص شده، این رسیدگی‌ ها را به بهترین نحو ممکن به پایان برسانند. همچنین می‌ توانند آموزش‌ های لازم را به کمک حسابرس و حسابرس ارائه دهند. از طرف دیگر حسابرس ارشد وظیفه ارزیابی گزارشات تنظیم شده توسط تیم حسابداری را برعهده دارد. حسابرس ارشد اسناد مالی تنظیم شده را به صورت دقیق بررسی و ارزیابی می کند. همچنین در این زمینه نهایت دقت خود را به کار می برد تا بتواند کوچکترین مشکلات را متوجه شود.

بررسی مهارت مورد نیاز حسابرسان

حسابرسان باید دارای یک سری مهارت هایی باشند تا بتوانند وظایف خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهند. به عنوان مثال این افراد باید از مهارت کلامی و نوشتاری بسیار بالایی برخوردار باشند و بر علوم کامپیوتری تسلط کافی داشته و با تمام نرم افزارهای حسابداری مالی آشنایی داشته باشند. همچنین بتوانند آنالیز آماری را خود به دقت انجام داده و ارزیابی دقیقی از تمام اسناد مالی به دست بیاورند. ارزیابی قرارداد یک ویژگی‌ دیگر این حسابرسان ارشد است تا بتوانند بر روی چند و چون تنظیم اسناد آگاهی پیدا کرده و در صورت وجود کوچکترین مشکلی آن را سریعاً پیدا کنند. حسابرس باید دقت کافی در گردآوری اعداد و ارقام مالی داشته باشد و با تسلط به علوم محاسبات بتواند این گردآوری اعداد و ارقام را به راحتی انجام دهد.

جمع بندی در رابطه با لزوم حسابدار ارشد

وظایف حسابرسان ارشد بسیار متنوع می باشد‌. این حسابرس ارشد باید بتواند بر روی کار حسابرسان دیگر تسلط داشته و ارزیابی دقیقی انجام دهد تا در صورت به وجود آمدن کوچکترین مشکلی بتواند جلوی مشکل پیش آمده را بگیرد. حسابرسان ارشد باید بتوانند با دید بازی که دارند مشکلات به وجود آمده در انواع اسناد مالی را پیدا کرده و آن را به قسمت مربوطه ارائه دهند. وجود یک حسابرس در بعضی از شرکت ها و سازمان ها بسیار الزامی و ضروری می‌ باشد. افراد با استخدام حسابرس و حسابرسان ارشد می‌ توانند از وجود خطا و اشتباه در انواع صورت های مالی جلوگیری کرده و در حفظ منابع مالی و انسانی کوشا باشند. به این صورت احتمال خطا به حداقل می رسد.

 امید است با این مطالب توانسته باشید اطلاعات مفیدی در رابطه با وظایف حسابرسان ارشد به دست آورده و از اهمیت وجود این افراد در سازمان ها و شرکت های بزرگ آگاهی پیدا کرده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *